Efter en ulykke blev livet slået ud af kurs for Abhishek Shrivastava. En stærk krop, et sundt mindset og den rette smertebehandling hos Aleca hjalp ham tilbage til arbejdet, overskuddet og en ny forbindelse til hans rødder.

Det skulle have været et sjovt og hyggeligt afbræk fra hverdagen, da Abhishek Shrivastava drog af sted til et gokart-arrangement med sine kolleger. Men Abhishek kørte galt i sin gokart, og sammenstødet var så voldsomt, at han efter få dage blev diagnosticeret med hjernerystelse og et piskesmæld. Dét blev begyndelsen på halvandet års hårdt arbejde mod at blive sig selv igen mentalt og kropsligt. Fra at kunne løbe lange distancer hver uge, præstere maksimalt på arbejdet og være en aktiv og tilstedeværende far for hans to tvillingedrenge, blev aktiviteten skruet ned til et minimum.

– Livet gik bare rigtig godt på det tidspunkt. Jeg var et godt sted arbejdsmæssigt og privat. Jeg løb omkring 50 km om ugen, og pludseligt kunne jeg ikke en gang løbe en kilometer uden at få hovedpine. Så det føltes, som om livet gik fra at køre afsted med 100 kilometer i timen til at blive bremset til to kilometer i timen.

 

Den 46-årige arbejdsomme og ambitiøse familiefar oplevede, at kroppen sagde stop. Lige efter uheldet følte Abhishek dog ikke ret meget, men efter få dage begyndte symptomerne at komme. Kvalme. Hovedpine. Smerter i nakken. Alligevel mødte Abhishek op på kontoret, men han fornemmede, at noget var galt. Hans hjerne var ganske enkelt ikke skarp og vågen, som den plejede at være.

 

–  I flere måneder bevægede jeg mig rundt i en sky af forvirring. Jeg vidste godt, at det var slemt, men min hjerne ville ikke rigtig acceptere det.

 

Taknemmelig over hjælp

Gennem sit job som Project Manager er Abhishek vant til at være involveret i alt og hele tiden være i kontakt med mange mennesker. Og han oplevede, at det var svært at stå på sidelinjen og bare kigge på. Det var et helt nyt og mere langsomt liv, han skulle lære at navigere i.

 

– I begyndelsen handlede det om at finde ind til en form for accept af min tilstand og derefter viljen til at finde vejen ud, så jeg er meget taknemmelig over, at jeg hurtigt kom i kontakt med de rigtige specialister og instanser.

 

Abhishek tog også turen fra familiens hjem Bagsværd til Indien, hvor han konsulterede sin egen far, der er praktiserende læge. Her blev han MR-scannet, da det var hurtigt at komme til der og få svar. Men det var gennem arbejdet og hans forsikringsselskab, at han fik kontakt til Hjerneskadecenteret i København og Aleca, som kunne støtte og guide ham.

 

Abhishek begyndte i smertebehandling hos smertelæge hos Aleca, Vibeke Halasi. Et forløb, der favnede Abhishek som et helt menneske og hans individuelle behov. Ud over at få ham på den rette medicin fungerede Vibeke også som en slags mentor, da han skulle finde vej til overfladen igen.

– At være i forløb med Vibeke var en fantastisk oplevelse. Jeg oplevede, at hun var en rigtig god lytter. I begyndelsen talte vi ofte sammen over telefon. Helt korte samtaler, hvor vi drøftede mine udfordringer, og hun hjalp mig med at kortlægge mønstre bag mine smerter. Hvad udløser smerte, og hvad gør ikke. Hver gang vi talte sammen, arbejdede vi strategisk hen mod, at jeg skulle lære at håndtere smerterne.

 

De tog en måned ad gangen og regulerede hele tiden på alle parametre – medicin, aktivitet, træning, arbejdstid og hele det mentale aspekt. I starten arbejdede Abhishek maksimalt to timer om dagen, og han fortsatte sin løbetræning med nogle kilometer på hver tur. Herfra trappede han op, efterhånden som fremskridtene begyndte at komme. Og i november 2022 vendte han tilbage til sit arbejde på fuldtid.

 

– Vibeke har haft stor betydning for min helbredelse på en måde, der har været bæredygtig for mig. Med bæredygtig mener jeg hurtig bedring af min tilstand og balance mellem arbejds- og privatliv.

 

Mindsettet er afgørende

Medicinen var en vigtig faktor, som frigav energi og overskud til at være aktiv og opbygge muskler igen, men Abhishek lærte også, at han måtte arbejde med sine tanker.

 

– I min situation vil du gerne give op. Du skal virkelig løfte alt, hvad du har inden i dig for ikke at ende med at sætte dig hen i et hjørne. Det har været min læring i det her. Du har et valg: giv op, eller kæmp.

 

Abhishek valgte at kæmpe. Han så på sine drenge, der på det tidspunkt var knapt tre år, og han indså, at han kunne vælge enten at gå med smerten – eller med sine børn og deres behov for at være sammen med ham.

 

Et nyt syn på livet

I dag ser Abhishek tilbage på ulykken som det øjeblik, hvor udfordringer trådte ind i hans liv. Han beskriver det som en mørk periode, men også en tid, der blev et vendepunkt for ham og fik ham til at se på sit arbejde, sine rødder og familie på en ny måde.

 

– Det var en hård tid, hvor jeg ikke kunne det, jeg plejede. Jeg måtte presse mig selv og indføre en helt ny disciplin. Det gav anledning til at se mere indad.

 

Den spirituelle side har Abhishek fået med sig fra sin kulturelle baggrund og sin mor. Han oplevede særligt de gavnlige effekter ved vinterbadning og meditation, og med råd og hjælp fra sin mor spiste han indiske urter, som selvfølgelig skulle kunne fungere sammen med den medicinske behandling.

 

– Jeg føler mig heldig, ja faktisk velsignet over, hvor jeg står i dag. Siden jeg kom til Danmark for tyve år siden, har min familie været langt væk. Men det føles som om ulykken på en måde blev ”the missing link”, som fik mig til at være mere bevidst om alt det gode i mit liv og det, jeg kommer fra.

Loading...