Med et 40-års jubilæum som frisør i den nære horisont, havde 56-årige Jeanette Schmidt fra Frederikssund prøvet lidt af hvert inden for sit erhverv, da hun i vinteren 2019 gled i vaskerummet ved sin salon, Frisør Chinell.

Uheldigvis resulterede faldet i et kompliceret brud på venstre arm, og for den selvstædigt erhvervsdrivende frisør, gav det nogle udfordringer, hun aldrig havde skænket en tanke.

“Som frisør bruger jeg jo begge hænder lige meget, og derfor måtte jeg have hjælp til mange relativt simple ting, jeg pludselig ikke længere kunne klare selv,” fortæller Jeanette Schmidt, der hurtigt tog fat i et vikarbureau for at sikre salonens overlevelse.

“Jeg er selvstændig, så jeg får ikke løn, mens jeg er sygemeldt. Det er én ting, men tanken om, at min virksomhed gik i stå, eller at jeg måtte dreje nøglen om, var næsten endnu værre. Derfor prøvede jeg at komme i omdrejninger så hurtigt, som det var muligt. Jeg har selv gjort alt, hvad jeg kunne komme i tanke om, med behandling og træning på eget initiativ, men i sidste ende var der en grænse for, hvor langt jeg kunne komme,” fortæller Jeanette Schmidt.

Hjælp til selvhjælp
AlecaTo år efter uheldet måtte Jeanette Schmidt konstatere, at faldet havde efterladt hende med varige mén, men her kunne salonejeren i det mindste glæde sig over, at hun ikke var alene med sine udfordringer.

Gennem den arbejdsskadeforsikring, hun havde tegnet hos Codan Forsikring, viste det sig, at der var ekstra hjælp at hente i bestræbelserne på at fortsætte arbejdet og holde liv i Salon Chinell, ud over akupunktur, som også var en del af genoptræningen.

“Jeg blev sat i forbindelse med Aleca, og det har gjort, at jeg har fået en tovholder til at hjælpe mig videre i forløbet. Aleca har været med til at sørge for at indsamle al den information, der har været nødvendig, for at vi kunne komme videre, og på samme måde har Jakob hjulpet mig med at få overblik over mine muligheder. Når vi har været til møder, har han været med, og han har efterfølgende ridset op for mig, hvad vi har talt om, og hvad der nu skulle ske,” siger Jeanette Schmidt med henvisning til Alecas Jakob Tarp Sørensen, som har været personlig rådgiver i forløbet.

“Jeg anede for eksempel ikke, at man kunne kontakte jobcentret for at afklare, hvad der var af muligheder for hjælpemidler og personlig assistance, som kunne hjælpe mig med selv at holde salonen i gang,” siger Jeanette Schmidt, der også har fundet tid til træning for at styrke knoglerne med Osteostrong.

Resultatet af mødet i Jobcenter Frederikssund blev, at kommunen har bevilliget et ugentligt tilskud på 7,5 timers personlig assistance, så Jeanette Schmidt kan få hjælp til at løse de opgaver, som hun ikke længere selv kan klare:

“Min méngrad er ikke blevet bedre, men jeg kan bedre se mig selv blive i faget, og det er det, jeg vil. Jeg er godt nok blevet 59, men jeg tænker slet ikke på efterløn, og jeg er glad for den løsning, jeg har fået nu.”

 

Aleca er en landsdækkende virksomhed, der gennem et team af socialrådgivere, psykologer og speciallæger hjælper sygemeldte og tilskadekomne med at forbedre deres funktion og muligheder for at vende tilbage til et indholdsrigt liv med arbejde eller uddannelse.

Læs mere >>>

Foto:© Ninna Flor

Loading...