Et trafikuheld efterlod Rikke Tangaa med smerter i hovedet og nakken og en følelse af magtesløshed. Hendes situation vendte imidlertid 180 grader, da hun kom på sundhedsophold med Aleca og Codan Forsikring.

En januardag i 2013 sad Rikke Tangaa i sin bil på vej hjem fra arbejde og overvejede, om hun skulle tage en fitnesstime eller køre direkte hjem til familien og hygge med dem. Hun valgte det sidste, men nåede aldrig så langt.

For i en rundkørsel overså en kvinde sin vigepligt og bragede ind i siden af Rikkes bil med høj fart. Rikke mistede bevidstheden i nogle minutter, men vågnede op igen og blev fragtet på sygehuset til observation. Her blev det konstateret, at hun ikke havde brækket noget, og at hun heller ikke havde hjernerystelse.

– Jeg blev sendt hjem, men var helt mørbanket og havde ondt i nakken. Jeg kunne ikke holde ud at se tv eller kigge på en skærm. Jeg følte mig alene og som en belastning for min familie, fortæller den 45-årige kvinde, der bor i Esbjerg med sin mand og tre børn.

Befriende
Halvanden måned efter ringede Rikke Tangaas telefon. Det var Codan Forsikring, der ville tilbyde hende et sundhedsophold på Vingstedcentret. Rikke havde lyst til at sige nej, for hun kunne ikke overskue mere end én dag ad gangen. Men efter en snak med sin mand endte hun med at takke ja. Og det er hun mere end glad for i dag.

– Det var befriende at tale med andre, der havde de samme skavanker. Og så er de rolige omgivelser bare helt perfekte. Samtidig blev vi vartet op og fik noget godt at spise. Det er et fantastisk sted.

Under opholdet fik Rikke lagt en plan for, hvad hun skulle have af behandling bagefter. Hun skulle blandt andet til en
optometrist for at træne sit syn, og hun skulle have kraniosakral terapi.

– Hvis jeg ikke var kommet af sted på sundhedsopholdet, er jeg er overbevist om, at jeg var endt på en langtidssygemelding. Jeg er dyb taknemlig for, at nogen tog hånd om mig, siger Rikke Tangaa, der på under et år kom tilbage i sit job på fuld tid.

Loading...